+389 2 3281 020 info@memo.mk

Шутиноски модератор на панел сесија на Македонскиот енергетски форум 2024

Шутиноски модератор на панел сесија на Македонскиот енергетски форум 2024

На Македонскиот енергетски форум – МЕФ 2024 Симон Шутиноски, управител на МЕМО ја модерираше панел сесијата посветена на трендовите и предизвиците кои се појавуваат со растот на инвестициите од обновливи извори на енергија и важноста од воведување напредни...
ПОДАТОЦИ ЗА ПРОИЗВЕДЕНА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ПОВЛАСТЕНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ, МАЈ 2024

ПОДАТОЦИ ЗА ПРОИЗВЕДЕНА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ПОВЛАСТЕНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ, МАЈ 2024

Во мај 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО, од 175 повластени производители на електрична енергија од обновливи извори во земјава произведени се 49,744.691 KWh. При тоа, од 90 мали хидроцентрали, произведени...
Шутиноски во Будимпешта: Посветено работиме на зголемување на пазарните можности за учесниците на македонскиот пазар на електрична енергија

Шутиноски во Будимпешта: Посветено работиме на зголемување на пазарните можности за учесниците на македонскиот пазар на електрична енергија

Симон Шутиноски, управител на Националниот оператор на пазарот на електрична енергија – МЕМО учествуваше на дводневната најпозната конференција за тргување со електрична енергија во Централна и Југоисточна Европа (ETCSEE 2024) која се одржува во Будимпешта,...
ПОДАТОЦИ ЗА КОЛИЧИНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА, АПРИЛ 2024

ПОДАТОЦИ ЗА КОЛИЧИНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА, АПРИЛ 2024

Во април 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО од сопствено производство регистриран е влез на електрична енергија, во електро-енергетскиот систем во земјава од 425,358 GWh.  ЕСМ со 251,648 GWh, учествува со...
ПОДАТОЦИ ЗА ПРОИЗВЕДЕНА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ПОВЛАСТЕНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ, АПРИЛ 2024

ПОДАТОЦИ ЗА ПРОИЗВЕДЕНА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ПОВЛАСТЕНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ, АПРИЛ 2024

Во април 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО, од 175 повластени производители на електрична енергија од обновливи извори во земјава произведени се 48,810.935 KWh. При тоа, од 98 мали хидроцентрали,...
Ќе се подготви ли Македонија навреме за енергетското поврзување со ЕУ?

Ќе се подготви ли Македонија навреме за енергетското поврзување со ЕУ?

Симон Шутиноски, управител на МЕМО во изјава за Блумбер Адрија зборува за клучните аспекти кои следат за успешно поврзување на македонската берза на електрична енергија со берза членка на ЕУ. Во продолжение ја пренесуваме анализата во целина: Преку Унгарија, српскиот...

Pin It on Pinterest