+389 2 3281 020 info@memo.mk

НОВОСТИ

НОВОСТИ

Национален оператор на пазар на електрична енергија

НОВОСТИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВЕНИ

Ќе се подготви ли Македонија навреме за енергетското поврзување со ЕУ?

Симон Шутиноски, управител на МЕМО во изјава за Блумбер Адрија зборува за клучните аспекти кои следат за успешно...

Шутиноски на панел дискусија на Енергетскиот самит 2024 организиран од САД и ЕУ

Симон Шутиноски, управител на Националниот оператор на пазарот на електрична енергија – МЕМО, учествуваше на панел...

Со интеграцијата на пазарот на електрична енергија пристап до поголеми пазари

Спојувањето на Македонската берза за електрична енергија со берзата во Бугарија и проектот што МЕМО, Националниот...

НОВОСТИ

АРХИВА НА НОВОСТИ

Ќе се подготви ли Македонија навреме за енергетското поврзување со ЕУ?

Симон Шутиноски, управител на МЕМО во изјава за Блумбер Адрија зборува за клучните аспекти кои следат за успешно поврзување на македонската берза на електрична енергија со берза членка на ЕУ. Во...

Интервју со Шутиноски-Поврзувањето со берзите на соседните земји и членки на ЕУ значи зголемување на пазарните можности за учесниците на македонскиот пазар на електрична енергија и поголема флексибилност во тргувањето

Од 22 компании трговци со електрична енергија до 30 реномирани регистирани учесници на берзата на електрична енергија. За Националниот оператор на пазарот на електрична енергија- МЕМО, оваа бројка...

Шутиноски на панел дискусија на Енергетскиот самит 2024 организиран од САД и ЕУ

Симон Шутиноски, управител на Националниот оператор на пазарот на електрична енергија – МЕМО, учествуваше на панел дисусијата во рамки на Енергетскиот самит 2024 во Босна и Херцеговина. Настанот е...

Со интеграцијата на пазарот на електрична енергија пристап до поголеми пазари

Спојувањето на Македонската берза за електрична енергија со берзата во Бугарија и проектот што МЕМО, Националниот оператор за пазар на електрична енергија, го потпиша на крајот на минатата година за...

Шутиноски за МИА: До крајот на 2026 очекувам поврзување на нашата со берза за електрична енергија на членка на ЕУ

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - Повразувањето на организираните пазари на електрична енергија од земјите кандидати за членство во ЕУ со оние на државите од Унијата е многу важно, бидејќи со тоа...

Шутиноски во Брисел: Подготвени сме за пазарно спојување со берзите на електрична енергија на земји членки на ЕУ

Симон Шутиноски, управител на Националниот оператор на пазарот на електрична енергија - МЕМО учествуваше на Панел дискусијата на тема: „Дали интеграцијата на договорните страни на Енергетската...

ПОДАТОЦИ ЗА ПРОИЗВЕДЕНА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ПОВЛАСТЕНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ, МАРТ 2024

Во март 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО, од 175 повластени производители на електрична енергија од обновливи извори во земјава...

Податоци за произведена електрична енергија од повластени производители од обновливи извори, февруари 2024

Во февруари 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО, од 174 повластени производители на електрична енергија од обновливи извори во земјава произведени се 28.000.133 KWh При тоа, од 98 мали хидроцентрали, произведени се 15.205.502 KWh, од 79 фотоволтаични електрани произведени се 1.036.098 KWh, од две ветерни електрани произведени […]

Одржавме работилница „Вовед во македонскиот организиран пазар во сегментот ден-однапред “

Ни претставува особено задоволство што можеме да споделиме вест за нашата неодамнешна работилница насловена како „Вовед во македонскиот организиран пазар во сегментот ден-однапред “, одржана на...

На 10 мај 2023 год. со работа ќе стартува македонската берза на електрична енергија

Македонската берза на електрична енергија  ќе биде имплементирана и водена од страна на Националниот оператор на пазар на електрична енергија -МЕМО ДООЕЛ-Сопје. На почетокот берзата на електрична...

Pin It on Pinterest

Share This