+389 2 3281 020 info@memo.mk

МЕМО: 30 учесници тргуваат на македонската берза за електрична енергија

МЕМО: 30 учесници тргуваат на македонската берза за електрична енергија

МЕМО го поздравува учеството на АЛПИК_Скопје и на Енерџи Суплај-М ДООЕЛ Скопје, на организираниот пазар на електрична енергија по принципот ден однапред. Со стартот на учество на пазарот ден однапред на овие две компании овој месец, се заокружи бројката од 30 учесници...
ПОДАТОЦИ ЗА КОЛИЧИНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА, ФЕВРУАРИ 2024

ПОДАТОЦИ ЗА КОЛИЧИНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА, ФЕВРУАРИ 2024

Во февруари 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО од сопствено производство регистриран е влез на електрична енергија, во електро-енергетскиот систем во земјава од 600,824 GWh.  ЕСМ со 369,368 GWh,...
Енерџи Суплај-М ДООЕЛ нов учесник на македонската берза

Енерџи Суплај-М ДООЕЛ нов учесник на македонската берза

МЕМО го поздравува учеството на Енерџи Суплај-М ДООЕЛ Скопје, на организираниот пазар на електрична енергија по принципот ден однапред. Енерџи Суплај-М Дооел Скопје е лиценциран трговец со енергија и координатор на балансирани групи, составен од крајни корисници и...
Податоци за произведена електрична енергија од повластени производители од обновливи извори, февруари 2024

Податоци за произведена електрична енергија од повластени производители од обновливи извори, февруари 2024

Во февруари 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО, од 174 повластени производители на електрична енергија од обновливи извори во земјава произведени се 28.000.133 KWh При тоа, од 98 мали хидроцентрали,...
Податоци за количините на електрична енергија, јануари 2024

Податоци за количините на електрична енергија, јануари 2024

Во јануари 2024 година согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО од сопствено производство регистриран е влез на електрична енергија, во електро-енергетскиот систем во земјава од 575,443  GWh.  ЕСМ со 330,761...
МЕМО го поздравува успешниот старт на Пазарот ден однапред во Косово

МЕМО го поздравува успешниот старт на Пазарот ден однапред во Косово

Симон Шутиноски, управител на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО, присуствуваше на официјалната церемонија со која беше означен почетокот на  Пазарот ден однапред за организирано тргување со електрична енергија во Косово, како и...

Pin It on Pinterest