+389 2 3281 020 info@memo.mk

За НАС

MEMO

Национален оператор на пазар на електрична енергија

;

НОВОСТИ

ПОСЛЕДНИ НОВОСТИ

Шутиноски модератор на панел сесија на Македонскиот енергетски форум 2024

На Македонскиот енергетски форум - МЕФ 2024 Симон Шутиноски, управител на МЕМО ја модерираше панел сесијата посветена...

ПОДАТОЦИ ЗА ПРОИЗВЕДЕНА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ПОВЛАСТЕНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ, МАЈ 2024

Во мај 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО, од 175...

Шутиноски во Будимпешта: Посветено работиме на зголемување на пазарните можности за учесниците на македонскиот пазар на електрична енергија

Симон Шутиноски, управител на Националниот оператор на пазарот на електрична енергија - МЕМО учествуваше на...

ПОДАТОЦИ ЗА КОЛИЧИНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА, АПРИЛ 2024

Во април 2024 година, согласно податоците на Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО од сопствено...

ЗА МЕМО

Националниот оператор на пазар на електрична енергија – МЕМО ДООЕЛ, Скопје е основан во август 2018 година како резултат на донесување на нов Закон за енергетика кој стапи на сила истата година. МЕМО е компанија во целосна сопственост на Операторот на електро-преносниот систем во Република Северна Македонија – А.Д. МЕПСО..

Согласно Одлуката на Владата на РСМ донесена во септември 2020 година, МЕМО се назначува и за Оператор на организираниот пазар на електрична енергија. По ова, започнува со спроведување на активности за исполнување на потребните технички услови со цел воспоставување на организиран пазар на електрична енергија во Република Северна Македонија.

НОВОСТИ И ИЗВЕСТУВАЊА

Pin It on Pinterest